My Blog List

Friday, February 17, 2012

Salam 1Malaysia..
Hari ini nak cerita pasal hari sukan SMK Bintulu..hehehe..sebenarnya hari kejohanan sukan antara rumah ni berlangsung pada 07-09 fe yang lepas..tak sempat nak update blog..keje bertimbun-timbun..dgn nak wat saps,stapler kertas exam, jdk ajk sijil untuk larian amal, jaga library dan sewaktu dengannya..kalau cerita sampai esok tak habis..banyak sangat keje..apu..huhu..namun,sudah menjadi tanggungjawab sebagai seorang guru..ceh,,ceh..hehehe..tapi masih ada dalam kalangan masyarakat hari ini yang fikir tugas guru terlalu senang..cuba try dulu baru tau..huhu.
  ok2..cerita pasal rumah sukan plak..tak abis lagi nie.. hehehe..kejohanan olahraga sukan antara rumah smk bintulu telah diadakan di stadium bintulu..bukan apa,sudah 3ribu lebih..ramai woo..dgn cikgu 204 org..so,kitorang berkampung di stadium bintulu beramai-ramai..seronok betul duk kat tengah2 padang nie,abis burn muka..ala2 minah saleh berjemur la..huhu..rumah sukan ader 8 rumah semua..jgn terkejut,biasalah sekolah paling ramai murid di sarawak n malaysia nie..yeke?? ok,ader rumah sukan warna hijau,putih,kuning,oren,merah,biru,ungu dan hitam..mmg ramai..tp tu yang membuatnya jadi happening masa hari kejadian..huhuhu..saya adalah guru rumah HIJAU..hijau hulk..hehehe..
   paling best masa acara guru..lari 8x5ometer..semangat betul cikgu2 perempuan lari..meriah dgn sorakan daripada ahli-ahli rumah sukan masing..dan johan utk acara ni,jatuh pada rumah merah..namun,dgn bangganya saya nak bgth bahawa rumah HIJAU dpt tempat kedua...hooreyyy..
    yang tak bestnya,muka saya burn..sampai sekarang tak hilang2 lagi..ala2 minah saleh yg berjemur plak aritu..huhu..apa-apa pun,saya amat enjoy..peace..


No comments: